četrtek, 4. september 2008

Jurčkove skodelice (topla predjed)

Gobe, zlasti jurčke, imava zelo rada. Še rajši pa jih deliva z našimi gosti. Ker je celo stanovanje dišalo po jurčkih, sva sklenila ta vonj obogatiti še z okusom Jurčkovih skodelic. Da bi vam to uspelo pripraviti, rabite: 3 žlice olja, 1 por, 1 strok česna, 3/4 kg jurčkov (verjetno bi uspelo tudi z drugimi gobami), po 1 ž timjana in mete, 150 ml kokosove kreme (lahko nadomestite s sojino smetano ali kakšno drugo), 100 ml sojine smetane, sol in poper ter listnato ali vlečeno testo.
Najprej prepražimo nasekljan česen in por na srednjem ognju 5 minut, nato odložimo v drugo posodo. V isti posodi prepražimo gobe (5-7 min, da spustijo vodo), nato jih dodamo k poru. Dodamo še začimbe, kremo in smetano ter kuhamo dokler ni gosto (5-10 min). Vmes namastimo skodelice (glej sliki), obložimo s testom (damo ga malo več, da lahko prekrijemo) ter nadevaj s pripravljenimi gobami. Jurčkove skodelice pečemo v pečici na 180 stopinj 30 minut.

Ni komentarjev: