torek, 16. september 2008

Rio De Rezanci

Barvitost je pri hrani zelo pomembna. Zaradi številnih barv ima današnja (izvirna!) jed ime Rio De Rezanci (kot karneval v Rio de Janeiro). Kaj potrebujemo? 1 čebulo, olje (tokrat sva uporabila sezamovo), 10 paradižnikov češnjevcev, 5 manjših paprik, začimbe (baziliko, peteršilj, drobnjak), sol, feto sir, črne olive, sezam in (špinačne) rezance. Čebulo najprej narežemo na lističe in jo na olju pražimo. Dodamo baziliko, da se dobro prepoji s čebulo. Nato najdejo pot v ponev narezani češnjevci, ki jim sledi narezana paprika. Vse skupaj podušimo, da se zelenjava nekoliko zmehča. Na koncu dodamo še sol, peteršilj in drobnjak ter še kakšno minutko pustimo na ognju. Manjka samo še na koščke narezana feta, olive ter sezam. Rezance skuhamo ločeno, na koncu pa jih dodamo pripravljeni omaki. Zmešamo in postrežemo. Slastno;)

Ni komentarjev: