nedelja, 28. september 2008

Bučno Testeninski Miks z Mandljevim Gratinom

Minuli teden je bil res pester... tako zelo, da ni bilo časa niti za kuhanje;( Sva pa imela možnost opazovati, da v restavracijah, kjer bi človek pričakoval dostojno (in denarja vredno) hrano, temu ni tako. Le kako bi si drugače razlagali juho iz vrečke v restavraciji hotela s štirimi ****? Da o zmrznjenih njokih in gnili solati niti ne govorimo... Zato je bilo treba konec tedna nekaj ukreniti. Prvi ukrep je bil izvirni Bučno Testeninski Miks z Mandljevim Gratinom.
Potrebujemo: bučo (količino prilagodite lakoti), testenine (midva kuhava cca 100g testenin za glavni obrok, 50-70g pa za predjed), rožmarin, (sojino) smetano, (sojin) sir, 1 Ž mehkega tofuja (najboljši je svileni), 1 ž kurkume, 1-2 Ž mletih mandljev, 1 Ž mandljev, sol in maščobo (za pekač).
Postopek:
1) Bučo skuhamo v pari skupaj z vejico rožmarina. Če nimamo posode, ki bi nam to omogočila, jo skuhajmo v vodi.
2) Medtem skuhamo testenine (al dente), segrejemo pečico na 180 stopinj in pripravimo mandljev gratin. Namastimo tudi pekač.
3) Za mandljev gratin v žlici tople vode raztopimo kurkumo. V manjši posodici zmešamo tofu, (sojino) smetano, tofu, mlete mandlje, malo soli in v vodi raztopljeno kurkumo.
4) Skuhano bučo pretlačimo kot za pire, začinimo z rožmarinom (odlično pašeta skupaj), (sojino) smetano in soljo. Dobro premešamo.
5) Ko so testenine skuhane, odlijemo vodo in jih premešamo z najmanj žlico naribanega (sojinega) sira. Nato dodamo še bučni pire in dobro premešamo.
6) V namaščen pekač damo pripravljen miks in ga prekrijemo z mandljevim gratinom. Po vrhu pa potresemo še nekaj (olupljenih in neolupljenih) mandljev. Pečemo 30 minut na 180 stopinjah.
7) Uživajte v slastni poslastici!;)

Ni komentarjev: