Po obilnih nedeljskih obrokih se ob ponedeljkih prileže kaj bolj lahkotnega. Običajno so to razne juhe ali solate. Tokrat sva se odločila za Zabavno Bučno-kokosovo juho, saj na vrtu mrgoli buč.
Za 2 lačni osebi ali več manj lačnih potrebujete:
- rastlinsko olje (tokrat sva uporabila sezamovo)
- 2 stroka česna
- timijan, koriander (mleti), kumina (semena), čili, poper in sol (uporabljava slanico, več o tem v kakšni kasnejši objavi)
- cca 400g buče (če imate bučo hokaido, je ni treba lupiti)
- cca 450 ml zelenjavne osnove (če je nimate pripravljene, date pač vodo + kakšno začimbo)
- cca 400 ml kokosovega mleka
- 1 Ž limoninega soka (cca polovica limone)
- 1 Ž sladkorja (najboljša izbira je "ta pravi" rjav)
Kako se lotimo dela?
1) Očistimo bučo in česen ter oboje narežemo na manjše koščke oziroma rezine.
2) Na olju popražimo česen skupaj s timijanom, kumino in čilijem cca 5 minut. Nato dodamo narezano bučo, sladkor, zelenjavno osnovo in kokosovo mleko. Vse skupaj zavremo, nato pa še cca 15 min kuhamo na majhnem ognju. Zmiksamo s paličnim mešalnikom.
3) Dodamo limonin sok, sol in poper. Premešamo, vlijemo v krožnike ter dodamo še koriander.
Alternativa za bolj lačne: ko je juha skuhana, dodamo paštico za juho (=male testenine) in kuhamo dokler paštica ni skuhana.
ps.: Ž pomeni velika žlica; ž pa majhna žlica
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar