torek, 30. september 2008

Sončni Bučni Njoki

Za Sončne Bučne Njoke (4 porcije) potrebuješ: 350 g olupljene buče, 120-150 g moke, 2 Ž čičerikine moke, muškatni orešček in sol.
Bučo narežemo na dober centimeter debele rezine in pečemo na 200 stopinjah, dokler buča ni povsem mehka (kakih 45 minut). Damo v posodo, zmečkamo ter dodamo večino moke (nekaj shranimo za kasneje). Če je zadeva še precej vodena (odvisno od buče), lahko to še nekaj časa "kuhamo" na majhnem ognju, da voda izhlapi. Ohladimo, vmešamo čičerikino moko, muškatni orešček in sol. Naredimo približno 2 cm dolg svaljek in ga razrežemo na 1,5 cm velike koščke. Kuhamo v slanem kropu, dokler naši slastni sončni njoki ne priplavajo na vrh. Zraven se prileže sojin golaž.

Ni komentarjev: