Glavna jed pa je zahtevala nekoliko več dela od naju. Raztresen bučno-testeninski narastek z žajbljevo kapo sva naredila v 5 fazah.
1) Najprej pripravimo skuto iz indijskih oreščkov. V mešalniku zdrobimo 150 ml indijskih oreščkov, 2 ž olivnega olja in 50 ml limoninega soka. Nato dodamo 400 g mehkega tofuja, 2 stroka česna ter po 1ž suhe bazilike in soli. Vse skupaj mešamo, dokler ne dobimo kreme.
2) Sledi bučni pire: na koščke narezani 2 skodelici buče skuhamo, ohladimo in zmiksamo v pire.
2) Sledi bučni pire: na koščke narezani 2 skodelici buče skuhamo, ohladimo in zmiksamo v pire.
3) Za sam narastek potrebujemo 200 g testenin (npr. penne), 1 čebula (narezana na lističe), 2 Ž olja, sir iz indijskih oreščkov (dovolj je pol recepta), 1/2 Ž sladkorja, 250 ml bučnega pireja, beli in kajenski poper, voda ali zelenjavna osnova (po potrebi). Testenine skuhamo (to lahko storimo že med pripravljanjem skute in pireja). Na olju pražimo čebulo 12-15 minut. Ko so testenine skuhane, vse skupaj zmešano v skledi (od čebule do vode).
4) Na koncu pripravimo še žajbljevo kapo z 300 ml drobtin (najbolje nadrobljen 2-3 dni star kruh), 70 ml orehov (sesekljanih), margarino, žajbeljem, origanom, sladko papriko ter soljo in poprom. Prepražimo drobtine in orehe, dodamo ostalo in pražimo še 2-3 minute.
5) Zadnje dejanje: v namaščen pekač položimo, kar smo dobili v fazi 3, povrhu pa damo žajbljevo kapo. Vse skupaj pečemo v pečici 30 min na 200 stopinj.
5) Zadnje dejanje: v namaščen pekač položimo, kar smo dobili v fazi 3, povrhu pa damo žajbljevo kapo. Vse skupaj pečemo v pečici 30 min na 200 stopinj.
Ni komentarjev:
Objavite komentar