ponedeljek, 22. september 2008

Poslednji Paradiž(nik)

Sezona poletne zelenjave gre h koncu... zato sva danes verjetno naredila Poslednji Paradiž(nik). Na sezamovem olju sva prepražila čebulo in česen. Ko sta dobro porumenela, se jim je pridružil na koščke narezan poslednji paradižnik (cca 6 manjših) in na koščke narezan (svilnati) tofu. Dobro sva premešala in pustila, da se kuha kakšnih 10 minut. Nato sva dodala še na koščke narezano papriko. Medtem se je pridno kuhala zelena leča. Leče načeloma ni treba močiti pred kuhanjem, a midva jo vsaj nekaj ura, saj se tako skrajša čas kuhanja. Ko je leča skoraj kuhana, dodamo naši jedi še sol in začimbe po okusu (timijan, bazilika, peteršilj, drobnjak). Dobro premešamo in postrežemo poleg leče. Če nimamo leče ali nam ni všeč, lahko poskusimo tudi z rižem ali drugim žitom ali s testeninami.

Ni komentarjev: