četrtek, 4. september 2008

Korenčkov-curry namaz (hladna predjed)

Včeraj sva imela goste na večerji. Kot običajno sva pripravila domač kruh, hladno in toplo predjed, glavno jed s solato in sladico. Pa gremo po vrsti.
Začeli smo s Korenčkovim-curry namazom in domačim črnim kruhom.
Potrebujete: slabe pol kg korenčka, 1/4 skodelice sončničnih semen, 2 ž olivnega olja, 1/2 ž sesekljanega česna, 1 ž curry-ja (v prahu), 1/2 ž mlete kumine, sol in 1 ž limoninega soka. Namazi so vedno enostavni; ta se nič ne razlikuje. Najprej skuhamo narezan korenček (najbolje na pari). V mikserju najprej zmiksamo sončnična semena, nato dodamo vse ostale sestavine in miksamo dokler ne dobimo goste zmesi (če je preveč gosto, dodamo malo vode). Če nam je okus prijeten, postavimo namaz za najmanj pol ure v hladilnik, če pa nam okus še ni prijeten, dodamo še kakšno začimbo po okusu. Zelo dobro...

Ni komentarjev: