petek, 5. december 2008

Prosen Koromač Z Rožmarinom

Vsako pozno jesen naju vrt obdari z velikimi količinami koromača. Prve sezone so bile kar kritične, saj nisva vedela, kaj bi z njim. Počasi, počasi pa smo se naučili. Tako je sedaj pred vami Prosen Koromač z Rožmarinom. Potrebujete: 1 (rdečo) čebulo, olivno olje, 2-3 koromače, rožmarin, koromačeva semena, cca 0.5 l zelenjavne osnove, 150 g prosa, 3 Ž paradižnikove mezge, sol in poper. Najprej na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, na drobne koščke narezan koromač, rožmarin (priporočava večje količine, da pride okus do izraza, saj je tudi okus koromača močan) in koromačeva semena. Pražimo cca pet minut. Nato dodamo proso, zelenjavno osnovo in paradižnikovo mezgo. Na majhnem ognju kuhamo cca 20 minut oziroma dokler žito ni kuhano. Na koncu še solimo in popramo.

Ni komentarjev: