torek, 9. december 2008

Drobnjakova Rdeča Pesa

Drobnjakova Rdeča Pesa je posebna solata, ki se ob zimskih večerih izvrstno prileže. Potrebujemo: 1 kg rdeče pese, 50 g lešnikov, 150 - 200g motovilca, pest (ali več) narezanega drobnjaka, 1 ž medu, 1 ž gorčice, 2 - 3 Ž balzamičnega kisa in 2 Ž olivnega olja. V pečici, ki jo ogrejemo na 180 stopinj, pečemo rdečo peso dobro uro (preden jo vzamemo iz pečice, prebodemo z vilico, da preverimo, ali je ustrezno pripravljena). Če nam je ljubše, lahko rdečo peso tudi skuhamo v pari ali vodi. Lešnike narežemo na polovice in jih damo za 10 minut v pečico za rdečo peso. Vmes operemo motovilec. Ohlajeno rdečo peso narežemo na tanjše rezine, lešnikove polovice pa zdrobimo. Pripravimo preliv: med, gorčico, kis in olje zmešamo, po želji dodamo še sol. Drobnjak narežemo. V posodo za solato najprej damo motovilec, nato razporedimo rezine rdeče pese, potresemo z lešniki, polijemo polivko in nazadnje damo drobnjak.

Ni komentarjev: