Za Artičokino pito potrebujemo 6-7 svežih artičok, paket (200g) tofuja, 2 Ž čičerikine moke, 2 Ž olivnega olja, limono, sol, poper, timjan, baziliko, 250g moke, 150g margarine.
Najprej naredimo krhko testo. Moko in margarino zmešamo, dodamo sol in dovolj vode, da zamesimo v gladko testo. Naredimo kepo in damo v hladilnik najmanj pol ure.
Medtem očistimo artičoke - odrežemo stran zgornjo tretjino in odstranimo vse trde liste. Damo v kozico in dodamo toliko vode, da pokrije artičoke. Dodamo malo soli in najmanj pol limone soka. Kuhamo 20-30 minut.
Tofu zmešamo z začimbami, oljem, soljo, čičerikino moko in nekaj žlicami vode v dokaj gosto omako. Artičoke narežemo na 6-8 delov in zmešamo z omako. Testo razvaljamo, en del narežemo na trakove, z drugim delom pa obložimo pekač. V obložen pekač damo artičoke z omako, pokrijemo z trakovi. Pečmo na 180 stopinjah 30 minut.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar