sreda, 10. december 2008

Tribarvna Zelenjavna Lazanja

Tribarvna Zelenjavna Lazanja je dobila ime po treh barvah: oranžni (zaradi buče), zeleni (zaradi špinače) in beli ( zaradi skute iz indijskih oreščkov). Pripravo jedi pričnemo s pripravo testenin. Za to potrebujemo 300g moke, 1 ž soli in dovolj vode, da to zamesimo v gladko testo. Vse sestavine zmešamo v precej trdo testo. Pustimo vsaj pol ure, nato razvajamo na tanko - še najlažje to naredimo s posebnim strojčkom za testenine. Hitrejša možnost je nakup že pripravljenih testenin za lazanjo. S tem zagotovo pridobimo na času, ne pa na okusu;)
Za nadev pa potrebujemo: olivno olje, 1 kg buče, 500g špinače, 2 Ž sojine smetane, 125 g naribanega (sojinega) sira, 1/2 ž muškatnega oreščka, 2 Ž pesta, 150 ml indijskih oreščkov, 50 ml limoninega soka, 400 g mehkega tofuja, 2 stroka česna in 1 ž suhe bazilike.
Za nadev pripravimo vegan skuto iz indijskih oreščkov. Skuhamo špinačo, jo odcedimo in damo na stran. Bučo olupimo, izdolbemo in narežemo na 1 do 1.5 cm velike kocke. Popražimo bučo na dveh žlicah olivnega olja. Špinačo grobo sesekljamo in jo zmešamo s skuto, sojino smetano in muškatnim oreškom. Sestavimo lazanjo: v pomaščen pekač zlžimo plast testenin, nanje damo približno pol skute s špinačo. Sledi nova plast testenin, nanjo damo pol buče in tretjino sira. Še enkrat ponovimo. Zaključimo z testenino, ki jo premažemo s pestom in posujemo s preostalim sirom. Pečemo eno uro na 170 stopinjah.

Ni komentarjev: