ponedeljek, 15. december 2008

Bučozel


Bučozel je kombinacija buče in zelja, ki mu družbo dela še kar nekaj dobrot. Zanjo potrebujemo 1 kg buče (najbolje špagetarice), 200 g zelja, 1 čebulo, 75 g najljubših oreškov (npr. pistacije), 2 Ž olja ali margarine, 1,5 dl (sojine) smetane, sol, poper, muškatni orešček.

Bučo špagetarico celo skuhamo in zdrobimo, da razpade na špagete. Navadno bučo naribamo na dolge rezance in skuhamo tako. Kuhano dobro odcedimo in damo na stran.

Medtem ko se buča kuha na maščobi popražimo drobno sesekljano čebulo 3 min, dodamo drobno narezano zelje in pražimo 5-7 minut. Vmes grobo nasekljamo oreščke in jih zmešamo s smetano in začimbami. Vse skupaj prelijemo preko zelja in kuhamo nekako 10 minut, da se omaka zgosti. Dodamo bučo in dušimo še kake 2-3 minute, nato postrežemo.

Ni komentarjev: