četrtek, 11. december 2008

Čokoladni Mousse z Malinami

Mousse izvira iz francoske kuhinje, pripravimo ga lahko iz različnih okusov, za najbolj klasičnega pa štejemo čokoladnega. Da bi popestrili okus, sva se odločila dodati še maline, kar naju je vodilo do Čokoladnega Mousse z Malinami. Potrebujemo 175 g črne čokolade, 340 g svilnatega tofuja, 120 ml (sojinega) mleka, 1 ž vanilijevega sladkorja, 2-3 Ž (agavinega) sirupa (količino in vrsto sladkorja prilagodite okusu; agavin sirup se odlično poda, ker nima izrazitega okusa, kar omoči čokoladi, da se razbohoti), 220g svežih ali 310 g zmrznjenih malin in 50 g trsnega sladkorja. Čokolado narežemo na manjše koščke in jo stopimo v "bagno Maria - Marijini kopeli". Kako to izgleda v praksi? Na ogenj položimo dve posodi: v spodnjo (večjo) posodimo vlijemo toliko vode, da zgornja (manjša) posoda na njej plava. V manjšo posodo damo koščke čokolade in počakamo, da se stopi. Nato v blender damo tofu, mleko, vanilijev sladkor in stopljeno čokolado. Vse skupaj mešamo kakšno minuto. Vlijemo v kozarce in počakamo da se mousse ohladi in strdi. Nato pripravimo še malinov preliv. Maline in trsni sladkor zmešamo v blenderju in polijemo po ohlajenem moussu. Po želji potresemo s pistacijami.

Ni komentarjev: