V balkanskih državah zeljanica predstavlja burek s špinačo; naša Slovenska Zeljanica pa je zvitek z zeljem. Za zaljanico seveda rabiš eno glavo zelja, potem pa še 6 listov vlečenega testa za burek, 200 g pirinih ali drugih žitnih kosmičev, 2 dl jušne osnove, 2 dl (sojinega) mleka, 2 čebuli, 2 Ž čičerikine moke, 1 dl olja, muškatni orešček, poper.
Zelje precej drobno narežite in ga 20 min kuhajte v slani vodi. Žitne kosmiče skuhajte v mešanici juhe in mleka, ki jo solite. Čebulo zelo na drobno sesekljajte, dodajte čičeriko in polovico olja. Kuhane kosmiče malo ohladite in dodajte čebuli. Začinite s poprom in muškatom, po potrebi dosolite. Dodajte še odcejeno kuhano zelje in vse skupaj zmešajte za nadev.
Na list testa dajte tri zvrhane žlice nadeva in razmažite po polovici testa. Zvijte z zvitek, ga polžasto zarolajte in dajte v pekač. Ponavljajte, dokler ne zmanjka testa in nadeva. Preljite z drugo polovico olja. Pecite pri 190 stopinjah 45 minut.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar