Ta teden sva proglasila za čičerikin teden, saj jo pripravlja za drugič. Tudi tokrat nas bo pogostila v obliki jedi na žlico in sicer kot Velika Čičerikina Mineštra. Potrebujemo 150 g suhe čičerike, olivno olje, 1 čebulo, 1 rdečo papriko, 1 rumeno papriko, manjših košček buče in brokolija, 200g paradižnikove mezge, 1 ž sladkorja, 3 stroke česna, čili, baziliko, meto in sol.
Večer preden želimo okusiti to slastno jed, damo čez noč močit čičeriko. Drugi dan je prvo delo kuhanje čičerike. Čebulo narežemo na lističe, papriki, bučo in brokoli pa na manjše koščke. Na olivnem olju pražimo vso zelenjavo nekaj minut. Nato dodamo cca 200 g paradižnikove mezge in sladkor. Dobro premešamo in kuhamo dobrih 10 minut. Ločeno stremo česen, ki ga skupaj s čilijem prepražimo na olivnem olju. Pri tem pazimo, da ne počrni. Dodamo še meto in baziliko. Tako pripravljene začimbe skupaj s soljo dodamo naši mineštri tik preden jo serviramo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar