torek, 16. december 2008

Sejtan Sarmice

Za sejtan sarmice potrebujemo 8 listov svežega zelja (lahko tudi kislo, ohrovt ali kitajsko), 150 ml riža, 250 g sejtana, 1 manjša čebula, 1 strok česna, 2 dl paradižnikove omake, 1 dl (sojine) smetane, 1 ž bazilike, 1 ž origana, 1/2 ž timjana, sol, poper.

Liste zelja ločimo od glave in skuhamo na pari (15 min, toliko, da se zmehčajo). Riž skuhamo, ne čisto do konca in odcedimo. Sejtan drobno sesekljamo, prav tako čebulo in česen. Sejtan, riž, čebulo in česen ter pol začimb zmešamo. Maso razdelimo na osem delov in z njo nadevamo zeljne liste, ki jih zavijemo in položimo v plitvo posodo. V posebni posodi zmešamo paradižnik, smetano in preostale začimbe in s to mešanico zalijemo sarmice. Kuhamo 45-60 minut.

Ni komentarjev: