sobota, 13. december 2008

Vijolični Mafini

Vijolični Mafini so dobili ime po eni od sestavin, ki ima izrazito vijolično barvno - borovnice. Sicer za te odlične mafine potrebujemo: 2 veliki zreli (a ne preveč) banani, po pol skodelice (sojinega) mleka in javorjevega sirupa, 1/4 skodelice olivnega olja - mokre sestavine - 2 skodelici (pirine) moke, 2.5 ž vinskega kamna (pecilnega praška), sol, muškatni orešček, 1 ž cimeta - suhe sestavine in 1 skodelico borovnic (tokrat sva uporabila zmrznjene).
Segrejemo pečico na 180 stopinj. Najprej zmečkamo 2 banani in dodamo vse mokre sestavine. Ločeno zmešamo vse suhe sestavine, na koncu pa v skupno maso dodamo borovnice. Premešamo, damo v model za mafine in pečemo 20-25 minut na 180 stopinjah.

Ni komentarjev: