petek, 19. december 2008
Narastek Za Vsak Dan
Narastek Za Vsak Dan ima zelo fleksibilne sestavine: uporabimo, kar imamo doma;) Tokrat smo posegli po 150 g prosene kaše, olivnem olju, čebuli, 3 strokih česna, 3 korenčkih, polovici glave kitajskega zelja, 2 manjšima koromačema, pesti posušenih paradižnikov, ki so bili vloženi v olivnem olju, kurkumi, olju pekoče paprike (alternativa je čili), svežemu drobnjaku, peteršilju, sojinemu siru, sojini smetani, muškatnemu oreščku in soli. Najprej ogrejemo pečico na 200 stopinj, nato skuhamo proseno kašo (v dvojni količini vode kuhamo cca 10 minut). Vmes narežemo zelenjavo na manjše koščke. Na olivnem olju najprej popražimo sesekljano čebulo in česen, dodamo na lističe narezan korenček, kitajsko zelje in sesekljan koromač. V žlici tople vode razstopimo kurkumu in jo damo zelenjavi. Sesekljamo svež drobnjak in ga skupaj s svežim ali posušenim peteršiljem, narezanim suhim paradižnikom ter oljem pekoče paprike damo v zelenjavno mešanico. Ko je prosena kaša skuhana, jo dodamo zelenjavi in dobro premešamo. Naribamo sir in ga vmešamo v našo maso tako, da se stopi. Po želji dodamo žlico sojine smetane in solimo. V namaščen pekač prenesemo naš bodoči narastek, po vrhu prelijemo s sojino smetano in s sojinim sirom. Naribamo muškatni orešček in pospravimo za pol ure v pečico. Če nimamo teh sestavin, uporabimo pač tiste, ki jih imamo v domačem hladilniku... zato se tudi imenuje Narastek Za Vsak Dan;)
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar