sreda, 3. december 2008

Maroška Juha

Za novo leto naju čaka Maroko, zato je treba ustrezno začeti s pripravami. Prvi korak k temu je Maroška Juha. Dan preden jo želim jesti, moramo pustiti čez noč namakati po 100 g čičerike in velikih fižolov (alternativa je, da uporabite že pripravljene v pločevinki). Poleg tega potrebujemo še: olivno olje, 1 čebulo, po 1/2 ž ingverja in kurkume, 1 ž cimeta, ščepec žafrana, 1 Ž sladkorja, 400g paradižnikove mezge (šalše), 80 g zelene leče, 8 dcl zelenjavne osnove, (svež) koriander, peteršilj, sol in poper. Najprej pripravimo zelenjavno osnovo in skuhamo čičeriko ter fižol. Vmes sesekljamo čebulo in jo cca 10 minut pražimo na olivnem olju. Dodamo ingver, kurkumo, cimet, žafran, sladkor in dobro premešamo. Po minuti najde pot v lonec še paradižnikova mezga, leča in zelenjavna osnova. Zavremo, nato zmanjšamo ogenj in kuhamo cca 25 minut oziroma dokler leča ne postane mehka. V zadnjem delu pridružimo naši juhi še skuhano čičeriko in fižol, zavremo, zmanjšamo ogenj in kuhamo še 10 minut. Nazadnje dodamo koriander, peteršil, sol in poper. Premešamo in postrežemo.

Ni komentarjev: