četrtek, 12. marec 2009

Rumena Špinača

Za pripravo Rumene Špinače potrebujemo: 1 čebulo, 2 stroka česna, sezamovo olje, 100 g rumene leče (lahko tudi rdeče, samo potem bo Rdeča Špinača;), 3 dcl zelenjavne osnove, pol kg špinače, 1 - 2 Ž koruze (iz pločevinke), 1 -2 Ž mletih mandljev, 2 Ž sojinega jogurta, koriander, čili ali olje pekoče paprike, sol in poper. Na segretem olju popražimo sesekljano čebulo in česen. Čez nekaj minut dodamo lečo, nato pa počasi dolivamo zelenjavno osnovo, da se leča počasi kuha. Vmes operemo špinačo in jo grobo sesekljamo. Damo jo v posodo, da počasi uplahne. Ko se to zgodi, damo še zadnje sestavine: koruzo, mandlje in jogurt. Premešamo, nekaj minut kuhamo. Na koncu še začinimo s koriandrom, soljo, poprom in čilijem oziroma oljem rdeče paprike. Pustimo še nekaj minut kuhati, da se vse dobro prepoji. Dober tek! ;)

Ni komentarjev: