Tokrat prijetna sladica, ki jo lahko pripravimo poleti ali pozimi. Razlika je le v svežini - medtem ko bomo poleti uporabili sveže maline, bodo pozimi prišle na vrsto zmrznjene. Torej, za Malinovo Čokolado rabimo:
- suhe sestavine: 1 3/4 skodelice (kamutove) moke, po 1/4 ž vinskega kamna (pecilnega praška), sode bikarbone in soli, 1/2 skodelice sladkorja in 1 skodelico (ali več, po želji, tokrat sem dala skoraj dve skodelici) malin.
- mokre sestavine: 1/4 skodelice trsnega sladkorja, 5 Ž stopljene margarine, 2 ž vanilije in 1/3 skodelice sojinega mleka.
- za preliv: 200g črne čokolade in 1/3 skodelice sojine smetane.- suhe sestavine: 1 3/4 skodelice (kamutove) moke, po 1/4 ž vinskega kamna (pecilnega praška), sode bikarbone in soli, 1/2 skodelice sladkorja in 1 skodelico (ali več, po želji, tokrat sem dala skoraj dve skodelici) malin.
- mokre sestavine: 1/4 skodelice trsnega sladkorja, 5 Ž stopljene margarine, 2 ž vanilije in 1/3 skodelice sojinega mleka.
Ogrejemo pečico na 190 stopinj. Ločeno zmešamo suhe in mokre sestavine. Nato damo mokre sestavine v suhe in dobro premešamo. Vlijemo v namaščen pekač in pečemo 25 minut. Vmes razstopimo čokolado v sojini smetani in tako pripravljen preliv damo na vrh naših malin. Razrežemo in počakamo, da se ohladi. Odlično;)
Ni komentarjev:
Objavite komentar