sobota, 14. marec 2009

Datljeva Solata s Popečenim Sirom

Bogata in nasitna Datljeva Solata s Popečenim Sirom je odlična za lahko kosilo ali krepko večerjo. Da nam bo uspela, sezimo po: 1 pomaranči, 1 limoni, 100 g datljev, 1 ž medu, pol ž čilija v prahu/kosmičih, nekaj zelene solate (lahko je radič, solata, regrat, kalčki... - kar nam je ljubše), balzamični kis, sol, pest pinjo, olivno olje in sir po želji (lahko je tofu, sojin sir, če jemo mlečne izdelke, pa npr. mlad kozji sir). Pomarančno in limono stisnemo, dodamo med in čili ter vse skupaj zavremo. Datlje razkoščičimo, narežemo na manjše podolgovate koščke ter jih dodamo soku. Pustimo, da se namočijo in da se sok ohladi. Vmes pripravimo solato na krožniku, potresemo s pinjolami, pokapamo z balzamičnim kisom in soljo. Sir namažemo z olivnim oljem in ga popečemo v ponvi ali na žaru, če imamo možnost. Popečen sir položimo na solatno posteljico in vse skupaj prelijemo s pripravljano polivko oziroma sokom. Odlično;)

Ni komentarjev: