sobota, 7. marec 2009

Lečina Štručka

Lečina Štručka ne zahteva veliko dela, a nekoliko več potrpljenja, saj je dolgo v pečici. To najprej segrejemo na 190 stopinj, nato nadaljujemo s sestavinami. Potrebujemo: olivno olje, 1 čebulo, 2 stroka česna, 1 por, 1 steblo stebelne zelene, 1 korenček, 110 g gob (uporabila sva jurčke), 210 g zelene leče, 60 g oreščkov (mandlji, lešniki, indijski oreščki... kar imate najraje;), 25 moke, 1 Ž sojine/čičerikine moke, 40 g naribanega (sojinega) sira, peteršilj, drobnjak, baziliko, poper in sol ali 1 Ž sojine omake.
Lečo skuhamo. Čebulo in česen sesekljamo in popražim na olivnem olju. Ostalo zelenjavo & gobe naražemo na manjše koščke in dodamo čebuli in česnu. Dušimo cca 10 minut. Vmes sesekljamo oreščke (lahko ročno ali si pomagamo z manjšim miskerjem) in naribamo sir. Nato dodamo zelenjavni mešanici tako pripravljene oreščke, sir, moko, začimbe, sol in poper. Premešamo in položimo v namaščen pekač za kruh. Pečemo 50 minut. Da bo še bolje teknilo, postrežemo s paradižnikovo omako. Mjami;)

Ni komentarjev: