sreda, 4. marec 2009

Balzamični Avokado

Pri nas doma velja, da je avokado hrana bogov, zato ga skušava jesti čim več na čim bolj različne načine. Tokrat prijazne testenine z Balzamičnim Avokadom. Da se nam bodo topile brbončice, rabimo: 1 zrel avokado, cca 200 g testenin, 1 Ž balzamičnega kisa, 5 Ž (ali več, po okusu) paradižnikove mezge (poleti bo še boljše, ko bomo lahko uporabili sveže paradižnike), 3 Ž naribanega (sojinega) sira (sicer se obnese dobro kombinacija parmezana in fete) in sol. Testenine skuhamo al dente. Vmes narežemo avokado. Ko so skuhane, jih odcedimo, dodamo paradižnikovo mezgo in še enkrat segrejemo. Na koncu dodamo še avokado, balzamični kis, sir, po potrebi solimo, premešamo in ... se predajamo užitkovm;)

Ni komentarjev: