četrtek, 5. marec 2009

Borovničevo Limonini Mafini

Sezona mafinov še traja! Tokrat posebna kombinacija borovnic in limon v Borovničevo Limoninih Mafinih! Kot je običajno pri mafinih, potrebujemo suhe in mokre sestavine, pa seveda borovnice. Torej, sezimo po:
- suhih sestavinah: 250 g polnozrnate/pirine moke, 1,5 ž sode bikarbone, pol ž soli, nastrgana limonina lupina 2 limon (ali 1 Ž suhe limonine lupine)
- mokrih sestavinah: od 150 do 200 trsnega sladkorja (odvisno od sladokusnosti jedcev;), 240 ml sojinega mleka, 80 ml sončničnega olja, sok 1 limone, 1 Ž (belega) vinskega kisa
- 220 g borovnic.
Ogrejemo pečico na 200 stopinjah. Zmešamo ločeno suhe in mokre sestavine, nato damo mokre k suhim in premešamo. Dodamo še borovnice, zmešamo, vlijemo v modelčke za mafine in pečemo 20 minut. Privoščite si;)

1 komentar:

Unknown pravi ...

o ja ja sem si jih privoščila :)