sreda, 11. marec 2009

Pekoča Juha iz Belega Korena

Klasičen oranžen korenček je standardni spremljevalec našega jedilnika. Kaj pa bel koren? Malo spremembe ne škodi, ne?;) Zato tokrat predstavljava Pekočo Juho iz Belega Korena. Potrebujemo: dober liter zelenjavne osnove, olivno olje, 1 čeblo, 1 por, pol kg belega korena, 1 ž curry-ja v prahu, 1 ž kumine, pol ž čilija ali olje pekoče paprike, 1 dcl sojine smetane in 1 ž koriandra. Zelenjavno osnovo zavremo in pustimo nekaj minut vreti. Vmes na olivnem olju popražimo sesekljano čebulo, por in koren. Pražimo pet minut, nato dodamo curry v prahu, kumino in čili. Pustimo še nekaj minut, nato dodamo zelenjavno osnovo. Kuhamo približno 10 minut oziroma dokler zelenjava ni mehka. S paličnim mešalnikom zmiksamo. Dodamo smetano in še enkrat zavremo. Po želji lahko v juhi skuhamo testenine. Na koncu začinimo s koriandrom, okrasimo s črnim sezamom in postrežemo.

Ni komentarjev: