sobota, 10. januar 2009

Zeleno-bela pita

Zeleno-bela pita je pita iz cvetače in brokolija. Zanjo rabimo 250 g tofuja, po 3 Ž svežega limoninega soka in olivnega olja, po 250 g cvetače in brokolija, 250g moke, 150g margarine, 1 Ž bazilike, muškatni orešček, sol, poper.

Najprej naredimo krhko testo. Moko in margarino zmešamo, dodamo sol in dovolj vode, da zamesimo v gladko testo. Naredimo kepo in damo v hladilnik najmanj pol ure.

Brokoli in cvetačo razrežemo na majhne koščke in skuhamo na pari "al dente". Medtem v mešalniku zmešamo tofu, limono, olivno olje, baziliko in muškat. Damo v skledo in vmešamo kuhana brokoli in cvetačo.

Testo razvaljamo, del ga razrežemo na trakove, s katerimi bomo pokrili pito, z drugim delom pa obložimo pekač. V obložen pekač stresemo pripravljen nadev in ga pokrijemo s trakovi. Pečemo 30 minut na 180 stopinj.

Ni komentarjev: