četrtek, 8. januar 2009

Sejtanov Satay

Satay izvira iz azijske kuhinje, midva pa sva ga danes oblekla v najino domišljijo.... in nastal je Sejtanov Satay. Da bomo nasitili štiri jedce, moramo imeti pri sebi: lesene palčke za nabadanje, 400 g sejtana v kosu, 2 Ž suheha drobnjaka ali pest svežega, 2 Ž olivnega olja, 1 Ž agavinega ali riževega sirupa, 1 Ž limoninega soka, sol in črn poper. V sekljalniku pripravimo marinado tako, da zmešamo vse sestavine razen sejtana. Tega narežemo na manjše koščke - kocke. Narezan sejtan damo v marinado in ga pustimo tako najmanj kakšno uro. Nato ga nabodeno na koščke. Tako pripravljena nabodala spečemo na žaru oziroma v žar ponvi. Ponudimo z raznimi omakami (npr. liptaversko) in/ali solato.

Ni komentarjev: