nedelja, 11. januar 2009

Pečene palačinke z gobicami


Za pečene palačinke z gobicami potrebujemo 300 g svežih ali zmrznjenih gob (najbolje jurčkov), 250 g moke, 1 čebulo, 1,5 dl (sojine) smetane, 1 Ž olivnega olja, maščoba za peko palačink in namastitev pekača, sol, poper, muškat, meta, drobnjak.

Najprej naredimo maso za palačinke. Moko zmešamo s približno enako količino vode (zmes mora biti tako gosta, da se v tanki plasti prime česarkoli, kar pomočimo vanjo) in pustimo najmanj pol ure. Preden začnemo delati palačinke, zmešamo v zmes še 1 ž pecilnega praška. Na malo maščobe vlijemo približno 1/6 pripravljene zmesi, ko vsa zmes spremeni barvo, jo obrnemo in spečemo še na drugi strani. Pripravljene palačinke damo na stran.

Čebulo drobno sesekljamo in prepražimo na olju. Dodamo drobno narezane gobe in dušimo 10-15 minut. Vmes dodamo sol, poper, meto in malo muškata. Ko voda večinoma izpari, je nadev pripravljen. Nadevamo vsako palačinko posebej, jo zvijemo in položimo v namaščen pekač.

Pripravimo zi preliv. V smetano zmešamo sol, poper, drobnjak in muškatni orešček. S tem prelijemo palačinke v pekaču. Pečemo 30 minut na 170 stopinj.

Ni komentarjev: