sreda, 7. januar 2009

Tofujev Liptaverski Namaz

Liptaverski namaz je v klasični izvedbi narejen na osnovi skute, ki smo jo tokrat zamenjali s tofujem tako, da je nastal Tofujev Liptaverski Namaz. Za pogostitev štirih lačnih (npr. za predjed) potrebujemo 250 g tofuja, po 3 Ž svežega limoninega soka in olivnega olja, 2 Ž balzamičnega kisa, sol, 1 - 2 Ž drobnjak, 1 Ž olja pekoče paprike in/ali čilija. V sekljalniku najprej zmešamo samo tofu. Nato dodamo limonin sok, olivno olje, balzamični kis in sol. Še enkrat zmešamo. Na koncu dodamo drobnjak in olje pekoče paprike in/ali čili. Količino pekoče sestavine prilagodimo okusu. Vse zmešamo in ponudimo kot namaz, omako, polivko za solate (v tem primeru zmešamo z malo vode) in podobno.

Ni komentarjev: