torek, 6. januar 2009

Korenčkovi Navihančki

Korenčkovi Navihančki so nastali v obliki mafinov, ki pa so izbrali nekoliko svojo obliko, zato so tudi dobili tako ime;) Za 12 slastnih mafinov potrebujemo: 2 korenčka, 1-2 Ž suhega peteršilja ali 2 vejici svežega, 120g sojinega sira (izberite kakšnega močnejšega, npr. tistega z "okusom gorgonzole"), 250 g moke, 4 ž vinskega kamna (pecilni prašek), 1 ž ostre paprike v prahu, sol, 250 g navadnega sojinega jogurta, 1 Ž lanenih semen, 6 Ž olivnega olja in 2 Ž paradižnikove mezge. Mafine pripravimo po korakih.
1) Korenček in sir naribamo in oboje zmešamo s peteršiljem.
2) Moko zmešamo z vinskim kamnom, papriko v prahu in soljo (suhe sestavine).
3) Laneno seme zdrobimo v sekljalniku, nato dodamo 1 Ž vode in še enkrat prižgemo sekljalnik. Tako dobljeno mešanico dodamo joguru, olju in paradižnikovi mezgi. Mokre sestavine dobro premešamo (ne smejo ostati grudice od jogurta).
4) Najprej zmešamo mokre sestavine in zelenjavo, na koncu zmešamo še s suhimi sestavinami.
5) Z žlico vnašamo maso v model za mafine, pri čemer lahko uporabimo papirnate modelčke ali pa model za mafine namastimo.
6) V ogreti pečici na 200 stopinjah pečemo 25 minut.

Ni komentarjev: