petek, 9. januar 2009

Smučarska Jabolčna Torta

Čeprav avstrijska kuhinja v povprečju ne izstopa toliko kot italijanska, so se nama sline ob pogledu na jabolčne torte/kolače v kočah na avstrijskih smučiščih kar cedile. Zato sva se takoj po prihodu domov takoj lotila dela in nastala je Smučarska Jabolčna Torta.
1) 3 večja jabolka narežemo na nekaj milimetrov debele rezine in jih podušimo na malo vode. Segrejemo pečico na 180 stopinj.
2) Za pripravo testa vzamemo: 110 g dobre margarine, 100g trsnega sladkorja, 120 ml jabolčnega sirupa, 2 Ž sojinega mleka, 200 g moke (tokrat sva uporabila 100g pirine moke in 100 g riževe moke) in 2,5 Ž vinskega kamna (pecilni prašek). Margarino razstopimo in jo zmešamo s sladkorjem. Nato dodamo jabolčni sirup in mleko. Zmešamo. Na koncu v posodi najdeta svoj prostor še moka in vinski kamen. Vse dobro premešamo in vlijemo v namaščen pekač.
3) Testo najprej 10 minut pečemo v pečici. Vmes zmešamo posip: cimet in ingver (količine prilagodimo okusu, razmerje naj bo 3:1; npr. 3 ž cimeta in 1 ž ingverja).
4) Po 10 minutah vzamemo testo ven in nanj v krogu položimo dušene jabolčne rezine ter posujemo s posipom. Pečemo še 30 minut.
5) Ohladimo in postrežemo. Zagotovo je boljša kot na smučišču;)

Ni komentarjev: